Gå till innehåll

Angående frågor om julgranar

Som många har noterat har gamla julgranar smygdumpats på gården. Det är ju tråkigt. I nuläget har inte Brf Jakten någon gemensam hantering av julgranar. Det är upp till varje hushåll att själv ta hand om sin gran. Det enklaste är att klippa ner granen i småbitar och lägga dessa i plastpåsar för hushållssopor, alltså påsar på 20–30 l som kan kastas ned i det vanliga sopnedkastet utan att fastna.

Ett annat alternativ är att själv frakta granen till närmaste återvinningscentral, till exempel Högsbo ÅVC. Alla vuxna som är folkbokförda i Göteborg har rätt till ett ÅVC-kort och 6 st kostnadsfri ÅVC-besök per år. På www.goteborg.se under ”Avfall och återvinning” kan du läsa mer om återvinningscentralerna och beställa ÅVC-kort.

Om man inte har tillgång till bil är ett tredje alternativ att förvara granen i hushållets källarförråd och slänga den i containern för grovsopor som beställs ett par gånger om året. För att undvika barr är det förstås enklast att försöka klippa ner granen i mindre delar och lägga dem i en stor svart sopsäck. En container är beställd och kommer finnas på gården mellan Jakten och Skonaren den 20-21 februari.