Gå till innehåll

Trivselregler

Parkering av motorfordon
Parkering av motorfordon är inte tillåtet innanför eller utanför grindarna

Husdjur
Det är inte tillåtet att rasta husdjur på innegården. Barn leker och kryper runt på gräset och äldre ligger gärna och solar. Då är det skönt att veta att det inte är kladdigt när man reser sig! Hundar skall alltid vara kopplade på gården.

Visa hänsyn!
Ljud från andra lägenheter kan inte undvikas, men visa extra hänsyn mellan kl. 22.00 – 08.00 genom att sänka volymen. Använd inte borr och hammare efter kl. 18.00 och helst inte under helgerna.

Cyklar
Ställ cyklarna i våra cykelställ på gården eller i cykelrummen. Cyklar får inte förvaras på viloplanen enligt gällande regler från utryckningstjänsten.

Källarförråd
Förvara inte stöldbegärligt god i ditt förråd och absolut inte brandfarliga ämnen. Se också till att källargångar hålls fria från föremål och på så sätt kan fungera som utrymning vid eventuell brand.

Fåglar
Sommartid är bland annat måsar och duvor ett stort problem för oss. Snälla, mata inte fåglarna!

Mattor och sängkläder
Mattor och sängkläder får naturligtvis inte skakas eller vädras över balkongräcket. Grannen under kanske äter frukost och vill själv välja frukostmeny!

Entréer, trapphus och hissar
Släng eller lämna inte skräp i entréer, trapphus och hissar. Spiller du ut vätska eller dylikt så torka upp efter dig. Det är vår gemensamma boendemiljö det gäller!

Gården
Städa upp efter dig när du grillat på gården. Töm grillen från grillrester och snygga upp för dem som kommer efter dig. Om ni föredrar att använda engångsgrill ta då bort dem dagen efter då de har svalnat – och snälla, tänk på att de lämnar brännmärken både på bord och gräsmatta, så se till att de står på stenunderlag. Se till att inte lämna kvar någon tändvätska eller grillkol. Ställ tillbaka trädgårdsmöblerna efter dig, så vi kan klippa gräsmattan vid behov. Fimpar, aska och snus skall självklart inte slängas på marken. Ta i stället med askkoppar eller burkar så slipper både barn och fåglar plocka upp det och stoppa det i munnen.

Tvättstuga
Var snäll och gör rent efter dig i tvättstugan. Torka av maskinerna, golv och rengör samtliga filter i torktumlare och tvättmaskin samt i torkrum.

Obehöriga
Släpp inte in obehöriga i fastigheten genom grind eller porttelefon. Öppna endast för dem som skall besöka dig. Var inte ”snäll” och håll upp portar och grindar för personer du inte känner eller vet att de är boende här. Vi kan på så sätt slippa inbrott och skadegörelse! Våga fråga obehöriga!

Viloplanet
Viloplanet, utrymmet utanför din lägenhetsdörr, ingår inte i månadsavgiften eller i hyran. Utrymmet är föreningens gemensamma och skall vara fritt från material, även dörrmattor. Vid en eventuell brand eller sjukdom måste utryckningspersonal kunna ta sig fram obehindrat. Det är alltså inte tillåtet att använda viloplanet som arbetsplats eller förvaringsplats under reparationsarbeten i lägenheten. Byggmaterial och byggrester förvaras i lägenheten och bortforslas till lämplig sopstation. Hiss och viloplan skall städas direkt efter borttransporten, så att vi andra slipper dra in det i våra lägenheter.