Gå till innehåll

Nycklar

Viktigt att tänka på när det gäller nycklar till din lägenhet!

Underlåset
Vid köp av bostadsrätt skall ni alltid ha minst 3 st. lägenhetsnycklar, märkta ASSA CKO 113, tillhörande lägenheten.

Kontrollera alltid antalet uttagna nycklar på just din lägenhet genom att läsa av den instansade siffran på samma sida av nyckeln som ovan nämnda märkning, längst ner till vänster. Har du en siffra där över 3 (tre) så har det tagits ut fler än 3 nycklar till din lägenhet.

Be säljare eller mäklare att redovisa.

Överlåset
Överlåset, eller det så kallade 7/9 – tillhållarlåset, tillhör den boende. Detta kan man enkelt lämna in till låssmed, som lägger om låset och tillverkar nya nycklar till detsamma för att höja säkerheten.

Övriga nycklar
Vidare skall alltid 1 st. Assanyckel, märkt med K (källarförråd) överlämnas till den nya boenden liksom 1 st. tvättstugelås med tillhörande 2 nycklar för bokning av tvättstuga.

Samtliga Assa-nycklar samt tvättstugelås,tillsammans med låscylindrar, tillhör föreningen och får absolut inte bytas ut.

Passerbrickor
Passerbrickor som förlorats anmäls omedelbart till styrelsen för borttagning ur passersystemet.

Bostadsrättshavaren ansvarar enligt föreningens stadgar, för nycklar, cylindrar, passerbrickor och tvättstugelås. Vid förlust, ersätts av detta av bostadsrättsinnehavaren.

Observera att passerbrickan inte fungerar för gallergrinden ut mot Andra Långgatan, då den tillhör grannföreningens passersystem. För att öppna dörren använder du din lägenhetsnyckel.

Kostnad för nya nycklar, passerbrickor samt tvättstugelås: 250 kr/styck