Gå till innehåll

Uppgradering av bredband

Under hösten har styrelsen förhandlat med Riksnet och fått till ett avtal där kostnaden för bredbandet sänkts och kapaciteten ökat. Styrelsen har därför beslutat att bredbandet ska ingå i den ordinarie avgiften och vara tillgängligt i alla lägenheter (även hyreslägenheter).

OBS!
För att uppgraderingen ska kunna genomföras kommer Jaktens bredbandsanslutning att ligga nere måndagen den 3 december mellan kl. 08.00 - 17.00.

Bra att veta:

  • Den uppgraderade hastigheten är tillgänglig efter avslutat arbete måndagen den 3 december.
  • För att kunna utnyttja den snabbare hastigheten krävs en router som klarar av 1 000 Mbit. Det går även fortsättningsvis att använda en 100 Mbit-router, men då förblir hastigheten densamma som i nuläget (upp till 100 Mbit).
  • Boende som idag har annan bredbandsleverantör (exempelvis trådlöst bredband) kommer ha tillgång till Riksnets bredband via dosan som sitter intill lägenhetsdörren. Ingen registrering eller anmälan behöver göras för att få tillgång till bredbandet. Däremot behövs en nätverkskabel och en router. Dessa behöver den boende själv införskaffa.
  • Bredbandsavgiften på 175 kr/mån för nuvarande Riksnet-kunder försvinner från och med januari 2019.
  • Själva medlemsavgiften förblir oförändrad för alla boende.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen Brf Jakten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.